Övrig hjälp
Hittar du inte hjälpen eller stödet du behöver? Då har vi mer information på denna sidan som kan vara intressanta.
Avlösning för anhöriga
Som anhörig kan du få avlastning genom avlösning i hemmet. Avlösning är biståndsbedömt och handläggs av biståndshandläggarna som du når via kontaktcenter.
Läs även vår servicedeklaration för anhörigstöd för dig och dina närstående.
Hjälpmedel och rehabilitering
Om du har en funktionsnedsättning finns det olika hjälpmedel som kan hjälpa till att bevara, kompensera och förbättra din förmåga.
En arbetsterapeut eller sjukgymnast ger råd om hjälpmedel, bedömer behov, ordinerar och provar ut hjälpmedel som till exempel rullstol och rollator. I samband med bedömning av hjälpmedelsbehovet kan du även få hjälp med träning och behandling i hemmet.
Lämna tillbaka hjälpmedel
Har du lånat ett hjälpmedel som du inte längre behöver ska det alltid återlämnas. Ta kontakt med din arbetsterapeut eller sjukgymnast för att lämna tillbaka ditt hjälpmedel.
Arbetsterapeuter och sjukgymnaster når du via kontaktcenter.
Korttidstillsyn för barn över 12 år
För barn över 12 år som inte klarar sig själva när föräldrar studerar eller arbetar kan du ansöka om korttidstillsyn. Barnet kan ha korttidstillsyn under samma tider som ordinarie fritidshemsverksamhet, det vill säga före och efter skolan, på lovdagar, studiedagar och längre lov. Korttidstillsyn är möjligt att få från 12 år och tills ungdomen avslutat gymnasiesärskolan.
Ledsagarservice
Ledsagarservice är för dig med omfattande funktionsnedsättning och ska underlätta för dig att ha kontakter med andra och delta i samhällslivet. Ledsagarservice kan bland annat göra det möjligt att besöka vänner, delta i fritidsaktiviteter och kulturlivet eller bara komma ut på en promenad.
Parkeringstillstånd
För att få parkera på en parkeringsplats för rörelsehindrade krävs att du har ett parkeringstillstånd. Du hittar mer information om ansökan och vilka regler som gäller på sidan för detta.
Hjälpte den här informationen dig?
Senast uppdaterad: